Electronic Travel Authorization (eTA), to Canada

Niezbędne dokumenty

Abym móc ubiegać się o wizę elektroniczną ETA należy posiadać:
  • ważny paszport
  • adres email
  • dokonać zapłaty

Elektroniczną wizę można zarejestrować tylko raz dla jednej osoby.

Przykładowo dla rodziny składającej się z trzech osób, trzeba będzie wypełnić i wysłać formularz trzykrotnie.

Wiza będzie ważna przez 5lat lub do czasu utracenia ważności dokumentu, któremu była przypisywana.


Wnioski:
Zwolenienie z eTA:
  • obywatele Kanady, osoby posiadający podwójne obywatelstwa bądź mieszkańcy kanady na stałe
  • obywatele USA podróżujący samolotem będący stałymi oraz legalnymi mieszkańcami USA
  • obywatele krajów od których Kanada wymaga wizy również są zwolnione z wypełniania elektronicznej wizy ETA.